Communiceer
Duidelijk en
eerlijk

Goed om te weten

Heeft uw website zijn houdbaarheidsdatum bereikt?

07-12-2017

Wist u dat de gemiddelde levensduur van een website 3 tot 5 jaar bedraagt? En dat dat zelfs al een optimistische inschatting is? De afgelopen jaren zijn de technieken in de webwereld constant geëvolueerd en verbeterd, net zoals de techniek van tv's, auto's en telefoons. Met de cyberaanvallen in het achterhoofd rees bij heel wat mensen de vraag in hoeverre onze IT-systemen en websites veilig zijn om zo'n aanval te doorstaan.

Straalt je website uit waar je bedrijf, winkel, ... voor staat?
Content is key! De informatie die op je website staat is veel belangrijker dan alle toeters en bellen die je website opsmukken. Het is natuurlijk wel belangrijk om op designvlak up-to-date te blijven maar klakkeloos de laatste trends volgen is niet altijd ideaal, dat doe je ongetwijfeld in het dagelijkse leven ook niet. Bepaalde technieken die een aantal jaren geleden hot waren zijn intussen compleet in de vergeethoek geraakt omdat ze niet meer ondersteund worden. Zo blijkt maar weer dat die webwereld in een razendsnel tempo evolueert.

Is je website ook gebruiksvriendelijk wanneer je hem op tablet of smartphone bekijkt?
Neen? Dan is het tijd voor een facelift. Websites worden immers vaker mobiel bezocht dan van achter een vaste pc. En wat blijkt, heel wat websites zijn nog mobielonvriendelijk waardoor je eindeloos moet scrollen en swipen vooraleer je de info vindt waarnaar je op zoek was. Met de techniek 'responsive design' past je website zich automatisch aan het toestel aan waarmee je de website bezoekt. Het maakt een websitebezoek voor een bezoeker dus extra comfortabel.

Kan je zelf vlot aanpassingen uitvoeren aan je website?
Om een website up-to-date te houden met de laatste nieuwe informatie moet je heel wat dynamiek aan de dag leggen en daarbij hoort een gebruiksvriendelijk CMS-systeem. Snel even een nieuwtje online plaatsen, een leuke foto, ...? Verandering werkt vernieuwend en wordt pas leuk als je dit op een makkelijke manier kan doen.

Kan je website nog mee op vlak van snelheid en vindbaarheid in de zoekmachines?
Mogelijk ziet je website er op het eerste zicht nog goed uit maar achterliggend kunnen zich al problemen voordoen. Oudere websites zijn extra gevoelig omdat de oude technologie vaak niet mee kan evolueren met de technische vereisten die de serverbeveiliging vraagt. Dit heeft als gevolg dat hostingbedrijven bepaalde websites niet langer kunnen ondersteunen. Nieuwe technologieën verbeteren vaak ook de prestaties van de website op vlak van snelheid, zoekresultaten, ...

Ben je al actief op social media?

social media

Heb je regelmatig iets te vertellen? Een nieuw product, trends of acties? Misschien kan je dan eens nadenken of je social media kan integreren in de communicatie van je zaak.

Wens je graag wat meer te vernemen over een nieuwe website, tips om uw huidige website wat extra te geven of de mogelijkheden van social media? Wij nemen uw online communicatie samen met u graag even onder de loep.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek

 

geschreven door Femke Nauwelaerts