Communiceer
Duidelijk en
eerlijk

Goed om te weten

Een goede communicatiepartner ... een meerwaarde voor je bedrijf

07-12-2016

Communicatie en reclame is alomtegenwoordig en je komt er elke dag mee in contact, vaker dan je denkt zelfs. Thuis vallen er wekelijks allerlei krantjes in reclamefolders in de brievenbus met de strafste promoties, hoor je reclameboodschappen op de radio en worden de programma’s en films op televisie onderbroken met de meest aanlokkelijke reclamefilmpjes. Ook op straat valt er niet aan te ontsnappen want je kent ze wel, die grote billboards langs de kant van de weg of de bestelwagens met logo’s erop. Om nog maar te zwijgen over alle merken die je online tegenkomt … Algemeen geldt dat wanneer je niet gezien wordt, mensen en dus ook jouw potentiële klanten je niet zullen kennen. Zonde toch? Maar hoe kan je er nu voor zorgen dat mensen zich jou herinneren wanneer ze je nodig hebben?

Op zoek naar een communicatiepartner
Als bedrijf of KMO is het niet altijd makkelijk om voldoende tijd vrij te maken om je naast de dagdagelijkse activiteiten en administratie ook nog eens toe te leggen op het maken van een grondig communicatieplan of het uitwerken van een informatieve folder. Iedereen heeft eigen specialiteiten dus net zoals je op zoek gaat naar een boekhouder voor je boekhouding en naar een gespecialiseerd leverancier voor het aanleveren van materialen of grondstoffen is het niet meer dan logisch dat je ook kiest voor een goede en betrouwbare communicatiepartner. En die hoef je niet te ver te gaan zoeken maar wel in eigen regio, bij DE BIE| creative communication bijvoorbeeld.

Bespaar tijd …
Dagelijks krijg je als bedrijf vragen van verschillende media die zich willen komen voorstellen of die je een aantrekkelijk voorstel willen doen voor het plaatsen van een advertentie. Zo vaak zelfs dat je na verloop van tijd door de bomen het bos niet meer ziet. Trouwens, als je op al deze vragen zou ingaan zou je enerzijds veel te veel geld uitgeven en anderzijds verlies je er heel wat tijd mee. Als jouw communicatiepartner willen we graag voor je uitzoeken wat voor jouw bedrijf de juiste mediakeuze is want persoonlijke begeleiding op maat, daar gaan we voor.

Bespaar geld …
Een goede campagne start bij een goede omschrijving van je doelgroep, wie wil je gaan bereiken, in welke regio en op welke manier. Een goede mediakennis is daarbij erg belangrijk want niet alle media spreken hetzelfde publiek aan en het zou jammer zijn geld uit te geven aan iets waar je niet de verhoopte resultaten mee behaalt. Beter is om doelgericht aan het werk te gaan en net die media te kiezen die jouw (potentiële) klanten optimaal bereiken. Met onze jarenlange ervaring en regionale touch wikken en wegen wij de verschillende opties, steeds rekening houdend met het budget.

Daarenboven kunnen wij, bij DE BIE | creative communication, als erkend communicatiebureau je advertentie plaatsen aan dezelfde prijs als wanneer je deze rechtstreeks zou laten plaatsen. Algemeen werken wij ook voor het ontwerpen van advertenties, allerlei drukwerk en andere communicatietoepassingen aan concurrentiële prijzen. Communicatie is meer dan reclame alleen Bij communicatie denk je in eerste instantie meteen aan reclame. Maar er is meer want ook een logo, affiches, cadeaubons, folders, brochures, een website of social media bepalen mee het imago van je bedrijf en dus je uitstraling. Het is dus mooi meegenomen wanneer alles netjes op elkaar is afgestemd. Naast bedrijven waarvoor we het totale communicatieplan uitwerken krijgen wij ook vaak de vraag om losse opdrachten uit te voeren zoals de ontwikkeling van een website, het uitwerken van een brochure of het creëren of vernieuwen van een huisstijl. Voor elk project, groot of klein, gaan we samen met jou op zoek naar de meest efficiënte en creatieve oplossing.

Uw boodschap, duidelijk en mooi verpakt
Ons veelzijdige, enthousiaste team is van alle markten thuis en gaat graag aan de slag om jouw project tot een goed einde te brengen en volgt elke stap nauwgezet voor u op. Of het nu gaat om het ontwerp van een folder of het realiseren van een reclamecampagne, wij gaan steeds voor kwaliteit en daarvoor hebben we mensen in huis met elk hun eigen specialiteiten. Mediakennis, grafisch design, copywriting, websites, … bij DE BIE | creative communication ben je aan het juiste adres.

Ben je benieuwd naar de meerwaarde die we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Welke frisse communicatie-ideeën we jou kunnen aanreiken? Wij verwelkomen je graag voor een persoonlijk, vrijblijvend gesprek.

geschreven door Femke Nauwelaerts